Hopp til innhold
BKK
  • bkkmobil.no
  • Languages
  • Nettstedskart
  • Feilmelding
  • Kontakt oss

Anlegg og utbygging

Du er her: bkk.no » Om oss » Anlegg og utbygging » Vannkraft i utlandet

01.02.2015

Oppdateringer om strømnettet

Søndag: Rundt 60 kunder er fortsatt uten strøm i vårt nettområde. De områdene som er strømløse er Samnanger og Osterøy. De mange strømbruddene skyldes store mengder tung snø og is.

Linjer som ligger på bakken kan være strømførende. Ikke rør disse, men kontakt oss på 05 123.

Oversikt over feil i strømnettet

 

Vannkraft i utlandet

Behovet for fornybar energi er stort i verden, ikke minst i Afrika som har verdens største potensial for vannkraft. BKKs unike vannkraftkompetanse er ettertraktet. Det gir gode muligheter for lønnsomme prosjekter, samtidig som vi bidrar til vekst og utvikling i lokalsamfunnet der vi investerer.

Foto: Agua ImaraLunsemfwa Hydro Power Company, Zambia.  I en verden der fornybar energi er en mangelvare, er det en selvfølge for oss å bidra. Målet er å øke vår produksjon av vannkraft i utlandet til 560 GWh innen 2023, Til sammenligning var produksjonen om lag 170 GWh ved starten av 2012.

Den store veksten skal skje gjennom selskapene Agua Imara (Afrika og Mellom-Amerika) og Himal Power Ltd (Nepal).

BKK er medlem av foreningen Norwegian Renewable Energy Partners – INTPOW. INTPOWs visjon er å styrke det langsiktige grunnlaget for verdiskaping og sysselsetting i næringer i Norge knyttet til fornybar energi, gjennom fokusert internasjonal virksomhet og med utgangspunkt i bedriftenes samlede konkurransekraft.

Himal Power Limited

BKK har vært engasjert i vannkraftproduksjon i Nepal siden 2001 gjennom Himal Power Limited (HPL).

Agua Imara

Visjonen til selskapet er å bli en ledende fornybar kraftprodusent i Afrika og Mellom-Amerika, og bidra til økonomisk vekst og en bærekraftig utvikling.

 

Funksjoner for deling og utskrift av denne siden:

E-post Twitter Facebook LinkedIn Lag PDF Utskriftsversjon
BKK er eid av Statkraft og 17 kommuner på Vestlandet - Bergen, Askøy, Lindås, Fjell, Sund, Kvam, Meland, Radøy, Voss, Øygarden, Austrheim, Vaksdal, Gulen, Høyanger, Fedje, Masfjorden og Granvin.
Chat med oss

Vi har for øyeblikket stengt.

Våre åpningstider er mandag til fredag klokken 08:00 - 20:00

Send e-post til vårt kundesenter >