Hopp til innhold
BKK
  • Mobilversjon
  • Languages
  • Nettstedskart
  • Feilmelding
  • Kontakt oss

Nettleie

Du er her: bkk.no » Privat » Nettleie » Leveringsplikt

BKK selger ikke strøm

BKK selger ikke strøm direkte til forbrukermarkedet.

Leveringsplikt

Leveringsplikt vil over tid bli en dyr avtale for deg som kunde. Hvis du ikke har inngått avtale med en kraftleverandør, må du skaffe deg en avtale snarest for å sikre deg en best mulig kraftpris.

 

Hvis du ikke har inngått avtale med en kraftleverandør, vil du likevel få levert strøm fra ditt lokale nettselskap. BKK selger ikke strøm til privatkunder, men i vårt område er det vi som har plikt til å levere strøm til kunder som ikke har valgt en kraftleverandør.

Betingelser for leveringsplikt
Ordningen kalles leveringsplikt og er opprettet av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Denne tariffen består av månedlig gjennomsnittspris for spotkraft + et påslag på 5,0 øre/kWh inkl. mva. Etter seks uker øker påslaget til 10 øre/kWh inkl. mva. Dette vil bli fakturert sammen med nettleien.

Strømpriskalkulator
Aktive kraftleverandører i BKKs nettområde
Informasjon fra NVE: Til deg uten kraftleverandør (pdf)

Elsertifikater
Fra 1. januar 2012 innføres et støttesystem, med såkalte elsertifikater, som skal øke investeringene i klimavennlig, fornybar kraft i Norge og Sverige. Økningen vil komme i form av nye vann-, vind- og biokraftverk. Målet med dette er først og fremst å redusere bruken av fossile energikilder.
Stortinget har bestemt at ordningen skal finansieres av strømkundene, gjennom en høyere pris per kWh. Kostnaden legges til kraftprisen, ikke nettleien.
BKK Nett vil fakturere elsertifikatkostnaden sammen med påslaget på spotkraftprisen til de kunder som ikke har inngått strømavtale med en kraftleverandør, men som har en ordning med leveringsplikt.

Les mer om elsertifikater på NVEs hjemmesider

 

Funksjoner for deling og utskrift av denne siden:

E-post Twitter Facebook LinkedIn Lag PDF Utskriftsversjon
BKK er eid av Statkraft og 17 kommuner på Vestlandet - Bergen, Askøy, Lindås, Fjell, Sund, Kvam, Meland, Radøy, Voss, Øygarden, Austrheim, Vaksdal, Gulen, Høyanger, Fedje, Masfjorden og Granvin.
Chat med oss

Vennligst oppgi ditt navn eller kundenummer, og din e-postadresse.


Start Chat

Det er for øyeblikket ingen tilgjengelige kundebehandlere.

Kontakt vårt kundesenter