En sprekere internettlinje

Da treningssenteret skulle bygge sitt første studio i Bergen, var det en konkurranse mot klokken om å få lagt inn en rask og stabil internettlinje før åpningen.

Fiber avgjørende for driften av treningssenteret

– Uten fiber måtte vi ha stått døgnvakt utenfor treningssenteret, forteller daglig leder i SKY Fitness, Kristian Engelsen.

På Drotningsvik senter har Engelsen akkurat åpnet det nye treningssenteret, SKY Fitness. Treningskjeden vokser i landet, og senteret i Drotningsvik er det første av flere treningssentre som kommer i Bergen. Med lave priser og ingen binding, har Engelsen tatt i mot treningsglade mennesker fra første stund.

Utfordringen med døgnåpent treningssenter er at adgangskontrollen må fungere – og den er avhengig av internettilgang. Derfor hastet det for Engelsen å få lagt inn en pålitelig internettlinje til treningssenteret.

Dessuten har det skjedd en revolusjon i treningsverdenen: alt er koblet til nettet. Engelsen og SKY Fitness trengte ikke bare internett raskt, de trengte en rask internettlinje.

– Jeg tok kontakt med flere leverandører, og alle hadde dyre ekstraavgifter for å levere fort. Da jeg tok kontakt med BKK fikk jeg vite at de kunne levere raskere uten tillegg i prisen.

Telefonen som treningspartner

Det er ikke lenger bare vanlige pulsklokker i treningsstudioene. I treningssenteret er det flere som har høreklokker på seg og er dypt inne i både musikken og treningen. Telefonene har for alvor blitt treningspartnere, og det merker Engelsen.

– Telefonen har blitt en naturlig del av treningen. Enten det er for å strømme musikk og video eller laste opp treningsøkten, forventer kundene at det bare virker, forteller Engelsen.

Kundenes krav til rask internettlinje var derfor en viktig grunn for at SKY Fitness la inn fiber.

TRENINGSPARTNER: Mobiltelefonen er som regel med når man trener. Enten for å høre på musikk eller for å logge siste treningsøkt.

Fra kobber til fiber

Da Engelsen ringte BKK var det Mona Espeland som svarte. Hun sier det er mange som kun tenker strøm når de hører navnet BKK.

– Selv om de fleste anser fiber som en ny teknologi, har BKK levert fiber til markedet i mer enn 25 år. Det er først de siste årene teknologien har blitt så rimelig at det er blitt vanlig å gå fra kobberledninger til fiber. BKK sin lange fiberhistorie betyr også at mange næringsbygg i Bergen og omegn allerede har fiber i nærheten, forteller Espeland og fortsetter:

– Det mange ikke vet, er at vi har lagt fiber inn i over 2500 næringsbygg i Hordaland. Det betyr at det er mange som har tilgang på fiber fra oss, uten at de er klar over det. Hør gjerne med huseier om BKK allerede ligger i bygningen, råder Mona Espeland.

En stor fordel med BKK er at de gjennom mange år har lagt strøm til alle boligene på Vestlandet. Det betyr at de  kjenner Hordaland godt og har god lokalkunnskap som kommer kundene til gode. Og nettopp det var gode nyheter for SKY Fitness:

– Da vi hørte hvilken adresse SKY Fitness holdt til på, kunne vi fortelle Engelsen at fiberlinjen deres ville være på plass innen en uke, smiler Espeland.

Mona Espeland, Key Account Manager i BKK.

Har fått fart på treningen

Både Engelsen og kundene er fornøyde med den raske internettlinjen.

– Det er ikke noe kjekt om treningsmusikken skulle stoppe i det du skal gi alt på siste repetisjonen. Med fiber fra BKK har vi fått lynkjapp internett uten begrensninger. Uansett hvilken treningsapp eller nymotens treningsutstyr som kommer, er vi godt rustet for fremtiden. Det har virkelig satt fart på treningen, avslutter Engelsen.