BKK bruker årlig over en milliard kr på strømnettet

Publisert 08. mars 2023

Årlig bruker BKK mer enn en milliard kroner på vedlikehold, drift og opprusting av strømnettet. Norges tredje største nettselskap frakter strøm til 270 000 kunder i Vestland fylke, og har ansvaret for 22 500 kilometer med strømnett.

- Vår oppgave er å bygge og vedlikeholde et stabilt og sikkert strømnett, og å reparere feil raskt og sikkert når naturkreftene herjer. Ved å drive effektivt og holde kostnadene nede, sørger vi for å ha en lav nettleie for våre kunder sammenlignet med mange andre tilsvarende nettselskap, sier administrerende direktør Ketil Tømmernes i BKK.

Nettleien finansierer nettet

Nettleien finansierer drift og vedlikehold av strømnettet i Norge. Ingen av nettselskapene har finansiering fra Staten over statsbudsjettet. Gjennom hele året inspiserer BKK strømnettet, gjør utbedringer og oppgraderinger der det er nødvendig. Døgnet rundt står montørstyrken klar til å rykke ut hvis strømmen likevel skulle gå.

I denne reportasjevideoen kan du se hvordan BKK vedlikeholder nettet, og du får også montørenes egne bilder fra den kraftige stormen som traff Vestlandet med orkan styrke i kastene i januar 2022.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler