BKK øker beredskapen etter farevarsel

Publisert 19. januar 2024

Det er meldt om store mengder nedbør og sterk vind, samt omslag til mildvær, de neste dagene. BKK øker beredskapen for å sikre strømleveransene.

Dersom værprognosene for helgen om store mengder nedbør og vind og slår til, kan det potensielt skape utfordringer for strømforsyningen.

BKK følger situasjonen nøye og vurderer fortløpende behovet for ekstra tiltak for å raskt håndtere eventuelle hendelser som oppstår.

– Vi har økt beredskapen slik at vi raskt kan håndtere eventuelle hendelser som oppstår gjennom helgen, sier Jens Skår, beredskapsleder i BKK.

Været gir krevende arbeidsforhold

Dersom det oppstår hendelser som krever retting og feilsøking ute i felt av fysisk mannskap, vil det kunne ta lengere tid på grunn av store mengder snø og vanskelige kjøreforhold.

– Snømengdene kan gjøre det vanskelig å komme frem i terrenget til punkter som blir berørt. I tillegg blir det vanskeligere å se hvor feilen ligger, samt komme til for reparasjon. Feilrettingen kan altså ta lengere tid enn normalt, sier Jens Skår, beredskapsleder BKK.

Strømbrudd enkelte steder

Nettsentralen til BKK melder om strømbrudd enkelte steder. Feilene blir rettet fortløpende. I strømkartet på BKK sine hjemmesider kan publikum holde seg oppdatert om status.

Se strømkartet her: Alt om strømbrudd | BKK.no

Dersom man oppdager skadet infrastruktur, som kabelskap langs veien eller ledninger, skal man holde avstand.

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler