Personvern og GDPR

Personvern er retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger. Personopplysninger er opplysninger som kan kobles til deg som person.

Snarveier

Personvernerklæring

Når BKK AS (org.nr.976 944 801) samler inn personopplysninger om deg, har vi ansvar for å behandle disse i samsvar med personvernlovgivningen. I det følgende beskriver vi hvordan vi samler inn og behandler dine personopplysninger, samt hvilke rettigheter du har etter personvernlovgivningen.

Vår behandling av dine personopplysninger

BKK behandler personopplysninger for ulike formål:
  • om deg som kunde for å levere de tjenester vi har avtalt med deg.
  • om ditt anlegg dersom du har bestilt ny eller endret tilknytning til nettet.
  • om deg som bruker av strømnettet for å kunne oppfylle vår lovpålagte plikt til å sørge for effektiv drift av strømnettet.
  • om deg som besøker våre nettsider slik at vi kan forstå hvordan nettsidene blir brukt. Denne behandlingen er noe du samtykker til første gang du besøker nettsiden.
  • om deg som tar kontakt med oss via telefon, e-post eller sosiale medier.
  • om deg som gjennom lovpålagte stikkprøvekontroller blir valgt ut som tilsynsobjekt av Det lokale elektrisitetstilsyn (DLE).
Ved endringer i personvernerklæringen

BKK vil ved behov foreta endringer i personvernerklæringen. Gjeldende versjon av personvernerklæringen vil være tilgjengelig på våre nettsider.

Slik behandler vi dine personopplysninger

Personopplysningene innhentes hovedsakelig fra deg når du er i inngår avtale med oss og/eller kontakter oss. I noen tilfeller kan vi også innhente personopplysninger om deg fra tredjeparter, slik som kraftleverandører, Folkeregisteret, inkassobyråer, installasjonsfirmaer, forsikringsselskaper og offentlige myndigheter.

Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger

Du har flere rettigheter

Personvernlovgivningen gir deg konkrete rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysninger.

Les mer om dine rettigheter

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om vår behandling av dine personopplysninger eller om du vil benytte deg av dine rettigheter.

Kundesenteret vårt kan svare på spørsmål om vår behandling av dine personopplysninger eller hjelpe deg om du vil benytte deg av dine rettigheter.

Vi vil svare deg i løpet av 30 dager etter at vi har mottatt henvendelsen din.

Klage til Datatilsynet


Du kan også klage til Datatilsynet dersom du mener at vår behandling av dine personopplysninger ikke er i samsvar med personvernerklæringen.

Datatilsynet (åpnes i nytt vindu)