BKK inviterer til særegen julekonsert med dePresno, Silya, Lido og Bergen Soul Children

For 20. gang arrangerer BKK gratis julekonsert i Johanneskirken. Jubileet markerer vi med å invitere til en unik musikalsk opplevelse 15. og 16. desember 2017

Publisert 16. oktober 2017

Det blir to konserter både fredag og lørdag, kl. 17.30 og 21.00 begge dagene.

Konsertene i Johanneskirken finner sted fredag 15. desember og lørdag 16. desember, kl. 1730 og kl. 2100. Dørene åpner en time før konsertstart. Det kan være lurt å komme minst en halvtime før dørene åpner. Det er bare å kle seg godt. Vi serverer varm gløgg og julesnacks til alle i køen.

Garantert akutt julestemning

- BKKs gratis julekonserter i midten av desember er blitt en populær tradisjon for mange. De ivrigste publikummerne har deltatt hvert eneste år og møter opp på kirketrappen mange timer før konserten starter, sier konserndirektør Tonny Nundal.

Hvert år setter vi sammen en helt unik artistpakke. Det har vi også gjort i år. I tillegg har vi fått med oss Atle Halstensen som musikalsk leder, så vi kan garantere akutt julestemning, noen overraskelser og spennende og fine musikalske opplevelser.

- Artistene representerer det beste av norske utøvere i 2017. Det er svært forskjellige, men samlet utgjør de en spennende helhet og vil lage en spesiell konsertopplevelse med fokus på jul og julestemning. Søtt, salt, vakkert, spektakulært, alt innenfor rammen til vakre Johanneskirken. Her blir det stemning og fart som gjør at spiret på kirken må «klamre seg fast» for alvor. For å forsterke jubileumsårets konserter har vi i år med et stryke-ensemble som akkompagnerer artistene og gir konserten en klassisk og stor innramming. Vi vil ta i bruk hele kirken, fra klokkespillet i tårnet, orgelet på galleriet, midtgangen i kirkeskipet og det vakre alterpartiet. 20 år i Johanneskirken med førjulskonserter har gitt oss store opplevelser. Årets konserter blir intet unntak, sier Halstensen.

Om årets artister

Silya Nymoen er en norsk sanger og låtskriver. Med bakgrunn som danser fra Kunsthøgskolen i Oslo(KHIO) har hun gjort flere musikaler og teater oppsetninger. Silya har også opptrådt på TV-skjermen som artist, skuespiller og programleder.

Lido (Peder Losnegård) artist, låtskriver og musikkprodusent kommer fra Tysvær i Rogaland og er for tiden stasjonert i Los Angeles.
Lido slo gjennom i 2011 under navnet LidoLido med låten "Different". Den ble en radiohit og blant annet årets mest spilte låt på NRK P3. Oppfølgeren «Turn Up The Life» feat. Yosef (MadCon) og Timbuktu, ble en enda større hit. 
I 2014/2015 kom Lido igjen på banen, denne gangen som en svært vellykket produsent, blant annet for Halseys debutalbum. Lido har fremført sine sanger/egne remixer med KORK, og han har fått store lovord om remixer han har gjort av blant andre Bastille, Banks, The Weekend og Disclosure.

 dePresno er omtalt som en av de mest spennende nykommerne fra Bergen etter at han slapp sin første singel Forever i mai 2015. Siden da har dePresno gitt ut flere radiolistede singler som Hide And Seek og See You Soon, Breathing Mr. Big.
I 2016/2017 har dePresno holdt flere konserter på bl.a. by:Larm, Eurosonic, The Great Escape samt vært på Europaturné med AURORA og Bear’s Den.
Hans siste singel Mr Big var Ukas Låt på NRK P3 og er for tiden B-listet.

Koret Bergen Soul Children har 25 medlemmer i alderen 10 - 15 år, og er knyttet til Normisjon og Acta. Det er svært populært å være med i koret, og det er derfor ventelister og audition for å bli med. Bergen Soul Children deltar årlig på Lysfesten på Festplassen, og fikk i 2016 pengestøtte fra BKK for å spille inn to nye låter i studio. 

Millioner til Kirkens bymisjon

Julekonsertene er som alltid gratis, men publikum oppfordres til å gi en gave ved utgangen. BKK har siden den første julekonserten i 1998 samlet inn nærmere 4 millioner kroner til Kirkens Bymisjon i Bergen.