Vannlekkasje i Steinsland kraftverk

I natt ble det oppdaget en vannlekkasje i kraftstasjonen på Steinsland i Modalen. Med hjelp av lensepumper fra Brannvesenet er vannet nå på retur. Det er ingen skader på aggregatene i kraftstasjonen.

Publisert 6. november 2019

- Vannet har stått rundt 30 cm opp på kjellergulvet i stasjonen, men har gått tilbake og er nå nede i lensekummen, sier Frode Langhelle i 7-tiden torsdag morgen. Langhelle er driftsansvarlig for kraftverkene til BKK og kom til Steinsland klokken to i natt etter at lekkasjen ble oppdaget.


På grunn av arbeid på kjølevannssystemet i Steinsland kraftstasjon, var hovedlensesystemet ute av drift. Det er laget et midlertidig lensesystem, som pumper vann fra lensebrønnen og over sugerørsluken. Dette systemet sviktet i går kveld, og vann begynte å fylle seg opp i lensebrønnen.


BKK hadde folk i stasjonen i forbindelse med arbeid, og svikten i lensesystemet ble da oppdaget. BKK får også alarm på Produksjonssentralen ved høyt vann-nivå i lensebrønnen.


Brannvesenet ble varslet litt over klokken ett natt til torsdag. De tok først i bruk bensinpumper, men på grunn av mye røyk i stasjonen er flere elektrisk pumper tatt i bruk. Det gjør det lettere å lete etter lekkasjen for å stoppe den.

Vannet stod rundt 30 cm opp på dette kjellergulvet, men har nå gått tilbake.
Vannet stod rundt 30 cm opp på dette kjellergulvet, men har nå gått tilbake.