BKK og Eviny Solutions inngår avtale om tilrettelegging for fellesføring

Publisert 12. april 2024

BKK har inngått rammeavtale med Eviny Solutions om tilrettelegging for fellesføring. Rammeavtalen har en verdi på inntil 50 millioner kroner.

Fra venstre: Martin Pedersen Eviny Solution, Thomas Ellingsen Eviny Solution, Morten Lavik BKK, Gunnar Berge BKK, Kjell Breisnes Eviny Solutions. Foran fra Venstre: Britt Helen Kvittingen Eviny Solution, Gry Bjørkhaug BKKFoto: BKK

Fellesføring betyr at flere aktører kan benytte seg av allerede eksisterende stolper for fremføring av infrastruktur. BKK forvalter et stort strømnett, og er pålagt å legge til rette for at andre aktører, eksempelvis fiberselskaper, kan benytte seg av de samme stolpene.

Vil få ned ventetiden for aktørene

Før en aktør kan få tilgang til å etablere seg i BKK sine stolper, må BKK gjennomføre befaring og prosjektering. I noen tilfeller må det også gjøres arbeid i strømnettet for at anlegget skal tåle belastningen og bli godkjent for fellesføring.

- Vi mottar jevnlig søknader om fellesføring i våre stolper, og arbeidet med tilrettelegging er tidkrevende, sier Morten Lavik, ansvarlig for fellesføring i BKK.

Rammeavtale på 50 millioner kroner

- Vi er godt fornøyde med tilbudet fra Eviny Solutions. De viste en god oppdragsforståelse og leverte samlet det beste tilbudet knyttet til evalueringskriteriene gjennomføringsevne og kvalitet, miljø og bærekraft og kostnad, sier Morten Lavik, ansvarlig for fellesføring i BKK.

Avtalen innebærer at Eviny Solutions behandler søknader, prosjekterer og utfører nødvendige tiltak. Kontrakten går over to år med opsjon på to nye år. Verdien av rammeavtalen er på inntil 50 millioner kroner, inkludert opsjoner. Oppstart for arbeidet er våren 2024.

Eviny Solutions er godt fornøyd med rammeavtalen som nå er på plass.

- Vi ser oppdraget som en bekreftelse på at vår kompetanse er etterspurt i markedet, og at vi er konkurransedyktige når de store offentlige kundene setter ut oppdrag, sier Helge Rysjedal, administrerende direktør i Eviny Solutions.

- BKK har et stort og viktig samfunnsoppdrag, og som leverandør er det givende å kunne bidra til dette." Thomas Ellingsen, prosjektleder i Eviny Solutions.

For mer informasjon, kontakt:

Morten Lavik, ansvarlig for fellesføring i BKK
Mobil: +4741633627
Epost: morten.lavik@bkk.no

Thomas Ellingsen, prosjektleder, Eviny Solutions
Mobil: +4791857100
Epost: thomas.ellingsen@eviny.no

Du er kanskje også interessert i:

Se alle nyhetsartikler