Vestlandets største fornybarselskap

Vestlandets største fornybarselskap

BKK arbeider i fornybarnæringen og er en viktig del av løsningen når samfunnet skal redusere klimautslippene. Sammen med våre samarbeidspartnere og myndigheter jobber vi mot målet om et fullelektrisk Norge.

For å lykkes med dette driver vi blant annet med vannkraftproduksjon, energiomsetning og infrastruktur til strøm og fiber. I tillegg har vi aktiviteter innen fjernvarme, energimåling, entreprenørtjenester, internett og telekomløsninger.

Ryggraden i energisystemet vårt
Våre om lag 1300 medarbeidere utvikler, bygger og holder i gang den samfunnsmotoren vi kaller infrastruktur – selve ryggraden i energisystemet vårt. Det som gjør at vi kan bo, jobbe, gå på skole eller trening, dyrke moreller i Hardanger og kose oss i opplyste julegater. Til sammen har vi nesten en kvart million nettkunder, og så mange som syv av ti store bedrifter bruker våre telekomløsninger.

Grøndsdalsvatnet

Viktig rolle i den grønne omstillingen
BKK utvikler og stimulerer løsninger for ulike sektorer når det gjelder å erstatte fossil energi med fornybare energiløsninger. For eksempel bygger vi nå Europas største landstrømanlegg for cruisenæringen, og vi investerer i oppstartsselskaper som kan bidra til den grønne omstillingen.

Vannkraften er avgjørende for et fullelektrisk samfunn. Så mye som halvparten av den europeiske lagringskapasiteten av fornybar energi er i Norge. BKK alene har en lagringskapasitet som tilsvarer 250 millioner store Tesla-batterier, og skal bli størst i Norge på elektrifisering.

Våre eiere

Statkraft 43,44%

Bergen kommune 37,75%

Alver kommune 3,45%

Øygarden kommune 3,43%

Askøy kommune 2,48%

Sunnfjord kommune 2,27%

Tysnes Kraftlag AS 1,70%

Kvinnherad kommune 0,91%

Kvam herad 0,90%

Voss herad 0,67%

Fjaler kommune 0,61%

Austrheim kommune 0,43%

Hyllestad kommune 0,38%

Vaksdal kommune 0,37%

Etne Elektrisitetslag AS 0,35%

Gulen kommune 0,27%

Solund kommune 0,24%

Fedje kommune 0,12%

Høyanger kommune 0,12%

Masfjorden kommune 0,10%

Vestlandets største fornybarselskap